Skip to main content
Til toppen

Rosacea og sommersol!  

Rosacea og sommersol!  

 

Endelig er sommeren her, men for mange kan sommersola påvirke huden negativt: vi ser ofte at klienter med rosacea kan få et lite oppbluss, og det er ikke alltid like lett å komme med gode anbefalinger. 

Rosacea er en kronisk hudtilstand som hovedsakelig påvirker ansiktet, spesielt kinn, nese, hake og panne. Tilstanden vanligvis kjennetegnes av rødhet, synlige blodårer og kapillærer, og i noen tilfelles små kviselignende nupper eller pustler.  

Symptomene på rosacea kan variere fra milde til alvorlige, og inkluderer ofte 

  • Vedvarende rødhet i huden: Dette er den vanligste formen for rosacea, hvor huden i ansiktet har en mer eller mindre konstant rødme. Dette kan oppleves generende for mange, og er ikke alltid like lett å dekke. 

  • Synlige blodårer: Små, synlige blodkar kan vises på overflaten av huden. 

  • Aknelignende nupper og pustler: Noen mennesker med rosacea utvikler også små røde eller pussfylt nupper. 

  • Fortykket hud: I alvorlige tilfeller kan huden, spesielt rundt og på nesen, bli tykkere og mer ruglete. Dette kalles rhinophyma. 

  • Øyeproblemer: Rosacea kan også påvirke øynene, forårsake rødhet, irritasjon og betennelse, dette kalles okulær rosacea. 

Årsaken til rosacea er ikke fullt ut forstått, men det antas å være en kombinasjon av genetiske og miljømessige faktorer. Vanlige triggere som kan forverre rosacea inkluderer sollys, varme, krydret mat, alkohol, stress og visse hudpleieprodukter. 

Behandling av rosacea varierer avhengig av symptomene og alvorlighetsgraden, men kan inkludere bruk av aktuelle og orale medisiner, laserbehandlinger, og livsstilsendringer for å unngå triggere.  

Som hudterapeuter er det viktig at vi ber klienter som kommer til oss med denne typen hudproblematikk om å konsultere en lege eller hudspesialist for en nøyaktig diagnose og en behandlingsplan tilpasset individuelle behov. Ut over dette kan vi naturligvis anbefale gode produkter og behandlinger tilpasset hudtilstanden. I mange tilfeller har ikke klienten tilstrekkelig kunnskap om hvilke produkter og ingredienser som kan bidra til bedringer og det er ikke alltid like lett å navigere i jungelen av produkter. 

Britiske Sorted Skin har spesialisert seg på hud som kan oppleves problematisk for mange. Utfordringer som blant annet rosacea, couperose, dermatitt, ujevn hudtone, rødhet i huden og eksem har i de senere årene blitt mer og mer aktuelt de siste årene, og som skaperen av serien selv, Tim Driver sier:  

«Vi må omfavne og beskytte huden vi lever i, da det til syvende og sist er det som vil holde den glad og sunn lengst. Jeg har sett på egenhånd hvilken innvirkning hudproblemer kan ha på en persons mentale helse, og derfor ønsket jeg å skape noe jeg kunne føle meg trygg på ville gjøre en forskjell – naturlig, prebiotisk hudpleie som kan brukes hver dag, flere ganger om dagen, men som likevel gir kraftig lindring av ubehag uten å overbehandle eller strippe huden. Huden er et fantastisk organ som vet hvordan den skal ta vare på seg selv. Vårt motto er "En balansert diett for huden" fordi produktene våre rett og slett gir huden alt den trenger for å reparere og helbrede seg selv naturlig og for å holde bekymringer som eksem, psoriasis, dermatitt, rosacea og soppinfeksjoner i sjakk.​»  

Ved å utnytte naturens prebiotiske vitenskap, er Sorted Skin formulert for å gi næring til hudens beskyttende mikrobiom, oppmuntre til daglig hudhelse, samtidig som den håndterer symptomer som kløe, rødhet og irritasjon ofte assosiert med svekkende hudsykdommer som eksem, dermatitt, psoriasis, rosacea og intimhygieneproblemer som soppinfeksjoner.​ 

Sorted Skins veganske og grusomhetsfrie produkter for ansikt og kropp består av en blanding av naturlige essensielle oljer og ekstrakter av nøkkelnæringsstoffer, fettsyrer og ceramider som jobber i synergi for å gi huden alt den trenger for å ta vare på seg selv.​ 

 

Lenker
Min side