Skip to main content
Til toppen

Ny Slipemaskin, spray eller støvsug, hva bør du velge?

Ny Slipemaskin, spray eller støvsug, hva bør du velge?

 

Et spørsmål vi ofte får når det gjelder valg av slipemaskin er om man bør velge spray (med vann) eller støvsug? 

Det finnes ikke et fasitsvar på dette, snarere er det hva man selv liker å jobbe med. 

Hver av «teknikkene», spray eller støvsug, har sine fordeler avhengig av behandlingsmetoder og ønsket resultat, derfor er det lurt å  vurdere de ulike teknikkene nøye og resultatene de gir, og det du som terapeut ønsker. 

Her gir vi deg noen tips som kanskje kan bidra til å hjelpe i beslutningsprosessen:

SPRAY 
Sprayteknikken anbefales for arbeid på mindre områder, som for eksempel rundt neglen. Her er også god belysning avgjørende. 

  • «Vanntåken» fra spraymaskinen vil binde vevsstøv, og støvet vil synke ned. 

  • Pasienten opplever en behagelig kjøleeffekt. 

  • LED-lys i håndstykket med dagslyskvalitet gir optimal belysning og letter arbeidet 

  • Vibrasjonsfri arbeidsmetode  

  • På grunn av avkjølingen er det mulig å arbeide med høyere hastigheter 

 

STØVSUG 
Sugemetoden anbefales spesielt for arbeid som danner mye støv, som for eksempel fjerning av fortykket hud på store områder, som fotens såle eller ved sliping av negler. 

  • Støvet fjernes direkte. 

  • Enkel skifting av støvposene. 

  • Godt synsfelt på behandlingsområdet. 

  • Effektivt ved fjerning av callus på store hudområder. 

Som beskrevet tidligere så er det litt smak og behag hva man foretrekker. Du har faktisk også muligheten til å velge «ja takk begge deler» ved å velge kombimaskiner som Master Combi Pro og Millenium Kabinett PDL40*, som gir muligheten til å velge både spray- og sugeteknikk, avhengig av bruksområdet.   

Ønsker du kun det beste?
*Millenium Kabinett er et møbel med tre integrerte håndstykker! I tillegg til Spray- og sugeteknikk tilbyr kabinettet et tredje håndstykke som blåser luft og skyller med vann. Et kabinett som gir god lagringsplass, har fotpedal og i tillegg har mange funksjoner. 

Vi vil komme tilbake med senere innlegg om slipemaskiner og hvilke andre forskjeller man bør vurdere, - f.eks. antall omdreininger, kvalitet (1 motor vrs. to motorer), vekt, lyd/stillegående mm.

Følg med! 

MiniPodCab kabinett

Kompakt og funksjonelt kabinett med tre forskjellige håndstykker: Spray, tørr og luft/vann.

Master Combi Pro

Master Combi Pro slipemaskin har en revolusjonerende utforming der begge slipeteknikkene kan benyttes; et håndstykke til sprayteknikk og et for støvsugeteknikk.

Master Spray Touch

Master Spray Touch har en kraftig, lett og stillegående motor. Den er utstyrt med minneposisjoner og en vannstandsindikator og ergonomisk håndstykke med led-lys.

Jet Spray

Nøyaktig, lett og effektiv spraymaskin.

Ruck Podolog Nova 3S

Stillegående slipemaskin med støvsug.

Hadewe Veloria

Kraftig og lett slipemaskin med støvsug. La deg overraske av det veldig stille, kraftige suget. Fresestøv samles direkte på fresemaskinen og separeres pålitelig i finstøvfilteret.

Hadewe Helius 2

Slipemaskin med støvsug. Hadewe Helius 2 med integrert og stille sugekraft. God og sterk maskin som er veldig enkel å betjene. Robust både for ambulerende behandling og i klinikken.

Hadewe Hyperios 5 Plus

Vår nyeste spraymaskin fra Hadewe! Perfekt opplyst med kraftig LED-arbeidslys i håndstykket. Hastigheten til denne moderne børsteløse motoren kan justeres opp til 40.000 rpm (omdreininger per minutt).

Lenker
Min side