Skip to main content
Til toppen

De viktige hjemmeproduktene

De viktige hjemmeproduktene

 

Mange tenker at det å gå til en hudterapeut er en “quickfix” for huden, og i noen tilfeller kan en behandling hos terapeut gi raske resultater, for eksempel masker, nanoneedlig, massajeteknikker samt behandlinger som gir et umiddelbart løft, glød og/eller fylde til huden. Men for å få til en varig endring i huden må hjemmeproduktene på banen: det er her den virkelige jobben gjøres. Det kreves tid, kontinuitet og riktige ingredienser for å oppnå “drømmehuden”.  

Vi hudterapeuter må bli flinkere på forventningsavklaring og tøffere når det gjelder salg av produkter.  

For at huden skal opprettholde en god celleturnover er det viktig å rense to ganger i døgnet, gjerne med en rens som inneholder milde syrer for en ekstra eksfoliering. I tillegg kan det være nyttig å peele/eksfoliere huden 1 – 2 ganger pr uke. Dette sikrer at huden ikke får et fortykket hornlag, noe som senker celleproduksjonen samtidig som det gjør det vanskelig for aktive ingredienser å nå dit de skal.  

Fuktighetskremer og SPF er også en viktig del av hjemmerutinen – dette er såkalt overflatebeskyttere som både beskytter huden fra ytre påvirkning, samtidig som den hindrer at huden har et for høyt fukttap. I tillegg kommer en rekke serumer tilpasset årstid og hudtilstand, disse bidrar til ekstra pleie og en “boost” til huden.  

Når det kommer til aktive ingredienser i hjemmerutinen ser vi at blant annet retinol, niacinamid og BHA’s og AHA’s viktig med tanke på kontinuitet, mens ingredienser som gjør seg på behandlingsbenken er mer konsentrerte og gjerne i forbindelse med needling eller andre typer apparater.  

Produkter som brukes i behandling er som en hovedregel mer aktive enn hjemmeprodukter og brukes for å enten “kickstarte” et behandlingsforløp eller for å forsterke hjemmebehandlingen.  

Husk at det å komme med ærlige, og ikke minst, nyttige råd og veiledning om hvordan et produkt skal brukes, er god kundeservice. Din profesjonalitet er alfa omega for at kunden skal få mest mulig ut av dine tjenester.  

Lenker
Min side